Öszkomfort totál > extramobilházak(!)

Öszkomfort totál > extramobilházak(!)
76,5m2 családi mobilház-, garázs-, kerékpártároló

2008. szeptember 2., kedd

vissza Főoldal


Az illusztrációnak szánt kis 3D-s látszati kép jól mintázza a belógatott födém nagyszerűségét.
A nagy pontossággal ácsüzemi előgyártott alsó fogadó koszorúgerenda eldönti a falsarkok, továbbá a falak nyomvonalának és fogadásának a helyét.


A felállított sarokfalelemek és azok rögzítése után máris jöhet a felső zárókoszorú gerenda.
Ez nemcsak, hogy megkönnyíti a szerelt és hőszigetelt falak helyének kijelölését, de a felső hevederek, azok egyenkénti rögzítését is a beemelés sorrendjében azonnal biztosítják.

Ha már valamennyi falelem a helyén van, az összes és végleges csavarkötőelemeket be lehet hajtani és ez sem igényel különösebb szaktudást.

A födémpallók bedaruzását vagy a födémgerenda sor kézi beemelését-, elhelyezését-, kiosztását követően, hasonlóan a falak kötéséhez, minden előfúrt helyre a kötőelemek becsavarásával, az összes födémelem egy 'lemezzé' válik, továbbá a falakkal együtt létrejön az úgynevezett szekrényes merevítés.

Lásd: http://gyorshazak.extramobilhazak.hu/cataloge/08gerendak-660.html#1 födém gerenda falközre

A lehető legjobb kapcsolat egy szerkezetnél...
Az utolsó szerkezeti elemsor a hőszigetelt paneles tetőszaruk szerelése, amely tartalmazza a páraáteresztő szigetelést is. Jöhet az eső, semmi nem ázik el.
Ezt már a cserepezés követheti.

Egy kisebb (50-100 m2) családi ház a tagoltságától függően, ha jól dolgoztunk, egy jó fogósabb műszakkal estére, minden további nélkül cserép alá kerülhet. Másnapra csak a hajlatbádogozás és az azzal járó cserép "faragás" marad el, esetleg a zsindelyezés.

Gondoljuk át a következőket:
  1. nincs külső koszorú a födém és falcsatlakozás között. A fa a hőszigetelt falaktól kb. 8-szor rosszabb hőszigetelő, pedig a fa igazán jónak számít, hiszen az egyik legjobb építőanyag ilyen szempontból.

  2. az előzőek miatt még egy kis hőhíd sem keletkezik, ami kritikus minden esetben nem csak itt, a hagyományos épületeknél is, mert egy tartós hideg tél esetén pára ki-, és lecsapódás keletkezik, ami gombásodást penészedést és végül szerkezeti romlást okozhat.

  3. a szerkezeti kapcsolat semmiféle emberi hibát nem okozhat, mert nincsenek sok darabból álló alkatrészek, úgymint >>> kiegyenlítő "valami", koszorú gerenda, arra a födémelem lekötése, majd valami ami kívül zárja, síkolja, újabb lezáró gerenda és ezt követhetné egy további un. térdfal vagy egy újabb szint fala...

  4. lehet választani is a szerelt falak hosszát illetően, hiszen létezik 3,10... 3,50... 5,50 egybe falmagasság. Lehet persze, egyedi méret is.
u.i: Pince vagy alagsor esetén, hasonlóan célszerű a 'belógatott fődém', mert sokkal gyorsabb és korrektebb kapcsolatot létesít.
Ilyenkor a zsalukővel falazott lábazati fal felső síkja egy kiegyenlítőbetont vagy vasalt betonkoszorút kap. Arra csavarozzuk le az alsó koszorúgerendát és a további eljárás azonos a fentebb leírtakkal.
(sby f j)

Megjegyzéseddel, kérdéseddel segítsd Te is a téma kibontakozását!
A megjegyzés űrlap jobb alsó "Névtelen" gombot kattintsd be, akkor a kérdésed beíródik a blogba...

Nincsenek megjegyzések: