Öszkomfort totál > extramobilházak(!)

Öszkomfort totál > extramobilházak(!)
76,5m2 családi mobilház-, garázs-, kerékpártároló

2008. szeptember 5., péntek


vissza Főoldal

Névtelen Névtelen írta...
Véletlen akadtam a honlapjukra. Az igazság az, hogy nem is igen érdekel a mobilház, de ahogy beleolvastam mégis megragadta a figyelmem, hogy egy meglévő épület is bővíthető vele. Egy, esetlegen két gyerekszoba igen kellene. Ez lehetséges az önök mobilház moduljával? Válaszát előre is köszönöm. (valaki) 2008. szeptember 5. 10:51
Igen, lehetséges kedves "valaki": röviden összefoglalom
  1. A meglévő épületen, oda ahova illeszteni szeretné a bővítő mobilház egységet és nincs abba az irányba jelenleg ajtó, akkor oda be kell építeni egyet.
    Ez a rész építési engedélyköteles, de nem feltétlen függ össze a mobilházzal, a második lépcsős szándékával.
  2. Az engedélyt egy teraszajtó nyitására kell megkérni, és megkapni. Ez, idáig egy szokvány lépés.
  3. Amikor elkészült és megvan a használatbavételi engedély, ettől kezdve egyszerű a dolog.

  4. El kell készíteni a http://www.extramobilhazak.hu/egyszerutelepites1 3. pont tanácsai alapján a fogadó lapokat vagy akár egy sík térbeton felületet, ügyelve arra, hogy a meglévő padlószint és a hozzáillesztendő mobilház padló vonalai között ne legyen 1-2 cm-nél nagyobb szintkülönbség, mert zavaró lehet.
  5. A sztenderd padló magasság nálunk (nem kötelező betartani) 48cm.

  6. a térbetonra most már oda tehető a szokásos módon a bővítő szoba vagy szobák. A főépület és a mobilház között az illesztő gardróbos tag helye kimarad, azt utólag be lehet illeszteni anélkül, hogy meg kellene bolygatni a meglévő épületet.

  7. Egy saroktakaró fedi az átmenetet, a sarkokat a főépület és az illesztő között.
Többféle 1 vagy kétszobás bővítő mobilház modulunk van.
  • Lehet a keskenyebb oldalát is csatlakoztatni, akkor egy kis folyósó vezet a 2. szobához vagy egy hosszabb egység közepét, és akkor jobbra és balra egy egy szoba ajtó nyílik.
  • A szobák mérete is választható.
  • Ha egyetlen szoba, az lehet a 7... 8 m2-től akár 46m2-ig is.
  • Ha kétszobás a bővítési igény, akkor 12-13 m2-től hasonlóan a 46m2-ig, két szobánként és az a bővítő sorlóval már jóval a 100m2 fölé mutat....
Természetesen az is lehetséges, hogy a két gyerekszoba a meglévő épülethez más más oldalán, külön-külön csatlakozik. Küldje el email levélben a helyszín egy skiccét, és a helyszín ismeretében szívesen teszünk konkrét megoldásra javaslatot.

  1. Ez a kép egy megvalósult teljes lakrész hozzáfűzését reprezentálja és csatlakozik egy meglévő 600m2-es épülethez, egy tárgyalóhoz.
    Ez kicsit más megoldás, de ez is a bővíthetőség egy példája...
Jól látható a 2 db soroló elem, amely csatlakoztatja a főépülethez is, meg egymáshoz is az önálló modulokat. A csatlakoztatás lehetséges párhuzamosan a teljes hosszban is...

(A robbantott rajz csalóka. Minden mobilház mennyezete egyenes és sík, csak ha az is be volna hozva, nem lenne már áttetsző az alsó berendezett tér...)...
Üdvözlettel :
(sby f j)

Megjegyzéseddel, kérdéseddel segítsd Te is a téma kibontakozását!
A megjegyzés űrlap jobb alsó "Névtelen" gombot kattintsd be, akkor a kérdésed beíródik a blogba...

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Uram!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy a tető ami az illusztráción is látható, csak egyféle variációban létezik-e. Egyszerű nyelven kérdezve, létezik-e olyan típus, aminek a teteje "magasabb", jobban hasonlít a háztetőre, vagy csak ilyen "lapos" típus van.
Köszönöm a választ!
Bori

fransis69 írta...

Igen, igaza van. Ha egyetlen mobil komfortban gondolkozunk, külső látványban előnyösebb volna egy 18-20 fokos lejtés.
Ha több egységet füzünk össze már talán nem így van. Ott ez nem zavaró, sőt előny, mert lehetőséget teremt egy-egy tetőterasz kialakítására is egyszerűen.
Más többféle célszerűsége is van, pl. a körtornác tető, ami így még megfelelő magasságot nyerhet, vagy a pergola csatlakoztatása, stb...

Nekünk is, mint minden mobilházgyártónak a világon azonos a gondunk. Az egyszerű közúti szállíthatóság felső korlátja nemcsak a mobilházaknál, minden rakomány vonatkozásában 2,80m max.
Ha a tető héjalás meredekebb, érthetően a belső magasság rovására történik.
A külhoni gyártók azt az utat választották, pl. az angol mobilházak már a bejárati ajtó magasságától indítják ami igen szerény 2,00-2,10 méter, a mennyezet követi belül a tető ferdeségét, de középen sem éri el az 1,40 métert. Ez a fotójaikból is kiderül. Az ereszcsurgásuk is szinte kézzel elérhető...
Mi ezt nem igazán tartjuk helyesnek, de az eddigi vevőink sem kifogásolták.
Kizárólag ez miatt alacsony a lejtés, így viszont egyenes a mennyezetünk és közel 2,40m magas mindenhol, a hőszigetelése is tökéletes.
Egyéb kérdésekre is szívesen válaszolunk, ha ismerjük már az Ön e-mail címét.
A mienk: bautechnik.mobilhazak@gmail.com